Продуктова категория

СЪЗДАТЕЛ (КИТАЙ) ТЕХНОЛОГИИ КО, ООД


Задокеански продажби отдел.


За контакти: Ms.Yiko леи


Тел: +86-755-26710992


Факс: +86-755-26710105


Мобилен: +8613798299145 (24часа)


Електронна поща:Sales@China-Creator.com


Офис Add.:6 / F, блок C3, Nanshan iPark,No.1001 Xueyuan Road, Nanshan област, Шенжен, провинция Гуандун, Китай 518072


Фабрика доп: 5/F, 8. сграда, Zhongyuntai технологичен парк, Tangtou 1 път, Tangtou Общността, град Shiyan улица, Baoan област, Шенжен, Китай

Начало > Новини > Съдържание

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ RFID ТЕХНОЛОГИЯ: ВИДОВЕ ТЕХНОЛОГИЯ НА RFID

Преди да наемете консултант или да се опитате да приложите RFID сами, се нуждаете от някои основни познания за технологията.

RFID етикети

RFID таговете се предлагат в три конфигурации:

Пасивните тагове нямат вътрешен източник на енергия, но те привличат енергия от читателя. Те обикновено са най-евтините маркери и често са за еднократна употреба.

Активните маркери съдържат батерия, използвана за предаване и обикновено са по-скъпи, но често могат да се използват отново.

Полу-пасивен, хибриден от пасивни и активни, използвайте батерия, за да работите с RFID чипа, но комуникирате с мощност от читателя.

Честота на FID

RFID таговете се предлагат и на различни честоти. Те включват нискочестотна (LF), висока честота (HF), ултра-висока честота (UHF) и ултра-широка честотна лента (UWB). Обикновено по-високите честоти предлагат по-голяма честотна лента и обмен на данни и по-висок обхват на комуникация, казва Томпсън. Вероятно ще ви е необходима UHF, честотата на веригата за доставки, наречена от Wal-Mart, DoD и Sam's Club.

RFID стартови комплекти

Колкото и сложен да звучи RFID, "това не е магия", казва Томпсън. Нито е толкова скъпо, колкото беше преди няколко години, когато Wal-Mart наложи RFID от 100 от големите си доставчици. Някои доставчици първоначално се отказаха, като оценяваха до 1 милион долара за новите системи за радиочестотна идентификация, но доставчиците на технологии бързо реагираха с лесни за въвеждане и с по-ниски разходи "стартови комплекти" и "шамандури", които позволиха на малките фирми експериментирайте с RFID и опитайте едно приложение наведнъж.

"Много доставчици на оборудване за радиочестотна идентификация ще осигурят стартови комплекти за по-малко от 2,500 долара, включително четец и някои етикети", казва Томпсън. "За $ 25,000, много изпълнители ще предоставят някаква експресна оценка на възвръщаемостта на инвестициите или фокусирано внедряване, включително един или двама читатели, някои маркери, инсталиране и поддръжка."

Най-добрият тип проект за малък бизнес е малък, ограничен до едно приложение (като проследяване на активи) и в "затворен контур", което означава, че в рамките на четирите стени на вашия имот. Фирмите винаги могат да разширяват приложенията или видовете стоки, които се следят, а данните могат да бъдат интегрирани в корпоративни компютърни системи, но е важно да се овладее технологията в малък мащаб, преди да се опитат по-голямо предприятие.